این که استفاده از کلیدهای میانبر چقدر در افزایش سرعت کار و بازدهی ما تاثیر داره کاملا روشنه و نیازی به توضیح نداره ، ولی این مهمه که از چه کلیدهای میانبری استفاده کنیم ، آیا به نظر شما همه کلیدهای میانبر فتوشاپ در منوها مستند شده اند؟!
اینجا ما دست گذاشتیم رو اون میانبرهایی که بر خلاف معمول در منوها هیچ اثری از اونها نیست و حتی در برخی موارد یک عملکرد جدید ارائه میدن ، شاید با برخی از اونها آشنا باشید ولی شما اعضایمطمئن باشید موارد جالبی تو این لیست وجود داره که علیرغم اینکه کاربرد فراوانی داشته شاید تا به حال ازشون استفاده نکرده اید.
تذکر ۱ : تصاویر استفاده شده ، برای سیستم عامل مک ، قرار داده شده و معادل ویندوزی اونها به شرح زیره :
- کلید Option معادل کلید Alt
- کلید Command یا Cmd و یا تصویر سیب معادل کلید Ctrl
تذکر ۲ : اکثر میانبرهای ارائه شده در بیشتر نسخه های کنونی فتوشاپ قابل اجرا هستند به جز برخی موارد که مختص فتوشاپ CS5 هستند و البته تعداد معدودی از میانبر ها هم در سیستمهایی با سخت افزار مناسب اجرا خواهند شد .
۱- درگ کردن (کشیدن) ناحیه انتخاب
با Marquee tool روی سند یک ناحیه انتخاب رسم کنید و البته وقتی به اندازه مورد نظر رسیدید کلید ماوس رو رها نکنید و در همون حینی که کلید ماوس فشرده شده ، کلید Spacebar رو پایین نگه دارید و ماوس رو حرکت دهید تا ناحیه انتخابی به مکان مورد نظر حرکت کند .
- کلید Option معادل کلید Alt
- کلید Command یا Cmd و یا تصویر سیب معادل کلید Ctrl
تذکر ۲ : اکثر میانبرهای ارائه شده در بیشتر نسخه های کنونی فتوشاپ قابل اجرا هستند به جز برخی موارد که مختص فتوشاپ CS5 هستند و البته تعداد معدودی از میانبر ها هم در سیستمهایی با سخت افزار مناسب اجرا خواهند شد .
با Marquee tool روی سند یک ناحیه انتخاب رسم کنید و البته وقتی به اندازه مورد نظر رسیدید کلید ماوس رو رها نکنید و در همون حینی که کلید ماوس فشرده شده ، کلید Spacebar رو پایین نگه دارید و ماوس رو حرکت دهید تا ناحیه انتخابی به مکان مورد نظر حرکت کند .
کلید Ctrl رو نگه دارید و اسکرول ماوس رو حرکت بدید تا سند به چپ و راست حرکت کنه مثلا Ctrl+Up Scroll سند رو به راست حرکت میده .
کرسر ماوس رو در کادر انتخاب فونتها قرار بدید ، حالا با کلیدهای جهت دار بالا و پایین میتونید بین فونتها مختلف حرکت کنید .
متن مورد نظر رو انتخاب کنید و سپس برای تغییر اندازه به این صورت عمل کنید :
< + Ctrl+ Shift : افزایش اندازه فونت
> + Ctrl+ Shift : کاهش اندازه فونت
Ctrl+Alt رو بگیرید و با غلطک ماوس به بالا و پایین اسکرول کنید .
روی کادرهای ورود مقادیر عددی کلید Ctrl رو بگیرید و با کلیک چپ ماوس به راست و چپ حرکت کنید تا مقادیر افزایش و یا کاهش پیدا کنند ، اگه کلید های Shift+Ctrl رو بگیرید مقادیر به صورت مضربی از ۱۰ تغییر خواهند کرد (۱۰تا ، ۱۰تا تغییر میکنه) . این میانبر در همه input box ها در هر پلتی که باشه کار میکنه .
در یک کادر input box قرار بگیرید و با غلطک ماوس به بالا و پایین اسکرول کنید تا مقادیر عوض بشه .
در یک کادر ورود مقادیر عددی قرار بگیرید و با کلیدهای جهت دار بالا و پایین مقادیر را تغییر دهید ، اگر کلید Shift رو هم فشار بدید مقادیر به صورت مضربی از ۱۰ تغییر خواهند کرد .
برای افزایش بزرگنمایی به ۱۰۰% روی دکمه ذره بین در نوار ابزار دوبار کلیک کنید .
در حالی که کلید Ctrl رو نگه داشته اید روی مثلث کوچک یکی از گروه ها کلیک کنید تا همه انها جمع شوند و یا گسترده شوند .
اگر میخواهید چند لایه رو که پشت سر هم هستند خاموش و یا روشن کنید به جای کلیک کردن روی چشم تک تک آنها ، از همون بالا یا پایین شروع کنید و کلیک چپ ماوس رو نگه دارید و به بالا و یا پایین حرکت کنید .
اگه میخواهید یک لایه نمایش داده بشه و بقیه خاموش بشن ، کلید Alt رو نگه دارید و روی اون لایه کلیک کنید .
کلیدهای Alt+Shift رو بگیرید و کلیدهای + یا – رو بزنید تا بین گزینه های مختلف جا به جا بشید ، البته توجه کنید که چه ابزاری در حال انتخابه ، اگه ابزارهایی در حال انتخاب باشه که خودشون در option bar پارامتر انتخاب حالت دارند (mode) ، استفاده از این کلید میانبر مقادیر مربوط به اون ابزار رو تغییر میده و اگه مثلا میخواهید مقادیر blending لایه ها رو تغییر بدید روی ابزاری سوئیچ کنید که Mode نداشته باشه شبیه move و بعد ، از این کلید ها استفاده کنید .
مثل گزینه ۱۳ کلیدهای Alt+Shift رو نگه دارید و با زدن کلید مناسب شبیه موارد زیر ، حالت blending مناسب رو انتخاب کنید :
Alt+Shift+N : Normal
Alt+Shift+S: Screen
Alt+Shift+M: Multiplay
Alt+Shift+C: Color
و …

Alt+Shift+S: Screen
Alt+Shift+M: Multiplay
Alt+Shift+C: Color
و …
کلید / رو بر روی لایه مورد نظر بزنید تا lock tranparency pixel بشه (محافظت از نواحی شفاف)
در پلت channels ، کانالهای رنگی لیست شدخ اند و اگه دقت کرده باشید جلوی هر کانال کلید ترکیبی روشن کردن اون کانال هم قرار گرفته ، حالا شما میتونید با زدن کلیدهای Alt+Ctrl و عدد مربوط به لایه رنگی مورد نظر ، اون کانال رو به حالت انتخاب در بیارید .
با زدن کلید TAB پلتهای سمت چپ و نوار ابزار سمت راست و option bar آشکار و یا مخفی خواهند شد .
کلید CapsLock رو بزنید تا حالت presice اشاره گر ماوس فعال بشه ، حالت precise یا اصطلاحاً “دقیق” حالتیه که اشاره گر ماوس وابسته به ابزار انتخاب شده نیست و در یک شکل واحد برای همه ابزارها ظاهر میشه ، مثلا اگه CapsLock رو بزنید و ابزار براش و یا Paint Bucket tool رو انتخاب کنید اشاره گر تغییری نمیکنه .
در نوار ابزار برخی از ابزارها در دل خودشون چند تا ابزار دیگه دارن ، مثلا Marquee tool رو اگه کلیک کنید و نگه دارید و یا کلیک راست کنید ، ابزارهای داخلش نشون داده میشه ، جلوی هر ابزار کلید ترکیبی اون اومده ، برای سوئیچ کردن بین ابزارهای مختلف یک گروه ، کلید Shift رو بزنید و کلید ترکیبی مورد نظر رو انتخاب کنید مثلا Shift+M بین ابزارهای مختلف Marquee tool سوئیچ میکنه ، البته توجه کنید که فقط بین حالت بیضی و مستطیل سوئیچ میشه چون دو ابزار دیگه در این گروه کلید ترکیبی ندارند .
با کلیدهای ] و [ میتونید سایز ابزار براش رو کم و زیاد کنید و البته با نگه داشتن کلید Shift و این کلیدها به جای تغییر سایز ، نرمی و سختی براش تغییر میکنه .
وقتی ابزار براش رو انتخاب کردید با زدن کلیدهای ۱ تا ۹ مقادیر opacity قلم از ۱۰ تا ۹۰ تغییر میکنه ، مثلا برای ۵۰ کلید ۵ رو بزنید ، البته اضافه میکنم که برای تغییر Flow کلید Shift رو همراه این اعداد بزنید تا به جای opacity ، مقدار flow تغییر کنه ، و باز هم اضافه میکنم که این تکنیک در همه ابزارهایی که پارامترهای opacity و flow دارند کار میکنه ، فقط توجه کنید زمانی که مثلا ۱ زدید مقدار ۱۰ تعیین میشه و اگه خواستید ۲۰ و یا مقدار دیگه ای تعیین کنید فورا بعدش این کار رو انجام ندید چون مثلا اگه اول ۱ و فورا بعدش ۲ بزنید به جای ۲۰ ، ۱۲ ست میشه .
- برای کپی کردن لایه ها چندین روش وجود داره (ابتدا لایه مورد نظر رو انتخاب کنید) :
- کلید های Ctrl+Alt رو بزنید و لایه مورد نظر رو کمی بکشید سمت راست یا چپ (روی خود لایه)
- تکثیر افقی و عمودی ، یعنی لایه های کپی شده در سند به کدوم طرف رشد کنند :
تکثیر افقی به سمت راست : Ctrl+Alt+Right Arrow
تکثیر افقی به سمت چپ : Ctrl+Alt+Left Arrow
تکثیر عمودی به سمت بالا : Ctrl+Alt+Up Arrow
تکثیر عمودی به سمت پایین : Ctrl+Alt+Down Arrow
- تکثیر دقیق یک لایه ، یعنی دقیقا رو خودش کپی بشه و لایه کپی شده اصلا جا به جا نشه : Ctrl+J
- کلید Alt را بگیرید و لایه مورد نظر را بکشید تا یک نسخه کپی تهیه شود .
همینجا نکته ای مهم اضافه میکنم : در کلیدهای ترکیبی که همراه با کلید Alt هستند شبیه Alt+Shift و یا Alt+Ctrl شما ابتدا کلید Ctrl رو فشار بدید تا سهوا با زدن کلید Alt نرید روی منوها که به خاطرش مجبور بشید کلید Esc بزنید تا از دوباره کلیدها رو بزنید.
گاهی اوقات لازم میشه که همه لایه های روشن رو با هم ترکیب کنید و نتیجه رو ببینید ، برای این کار کلیدهای Ctrl+Alt+Shift+E رو بزنید ، با این کار همه لایه هایی که روشن هستند با هم ادغام میشن و در یک لایه جدید تحویل شما داده میشه .
ابتدا با انتخاب Foreground ، رنگ مورد نظر رو انتخاب کنید ، حالا ابزار Bucket tool رو انتخاب کنید و همراه با کلید Shift در ناحیه خارج از سند و در محیط کار فتوشاپ کلیک کنید تا رنگ مورد نظر اعمال بشه .
البته با کلیک راست در ناحیه workspace و انتخاب گزینه custom هم میتونید رنگ مورد نظر رو انتخاب کنید .
بعد از انتخاب لایه مورد نظر از کلیدهای زیر برای رنگی کردن لایه استفاده کنید :
پر کردن لایه با رنگ foreground (پیش زمینه) : Alt+Delete یا Alt+BackSpace
پر کردن لایه با رنگ Background (پس زمینه) : Ctrl+Delete یا Ctrl+BackSpace
پر کردن مکان های غیر شفاف (non-transparent) لایه با رنگ Foreground (پیش زمینه) : Alt+Shift+Delete یا Alt+Shift+Backspace
پر کردن مکان های غیر شفاف (non-transparent) لایه با رنگ Background(پس زمینه) : Ctrl+Shift+Delete یا Ctrl+Shift+Backspace
اگر چند پنجره و یا سند دارید ، با زدن کلیدهای Ctrl+Tab بین آنها میتونید جا به جا بشید .
کلید Ctrl رو نگه دارید و روی tumbnail لایه مورد نظر کلیک کنید تا به حالت انتخاب در بیاد .
وقتی ابزار Marquee tool و یا free transform و … را انتخاب میکنید میتوانید با نگه داشتن کلیدهای Alt+Shift و درگ کردن دقیقا از نقطه وسط و با هماهنگی طول و عرض تغییر مقیاس بدید . کلید Alt برای تغییر مقیاس مرکز گرا استفاده میشه و Shift برای حفظ تناسب عرض و طول استفاده میشه .
اگر براش را انتخاب کرده باشید ، با نگه داشتن کلید Alt ، به صورت موقت ابزار Eyedropperh ظاهر میشه و با زدن کلیدهای Alt+Shift ابزار Color Sampler Tool فراخوانی میشه و میتونید از مکان مورد نظر نمونه برداری کنید .
برای رفتن به پنجره تنظیم کلیدهای ترکیبی سفارشی ، کلیدهای مقابل رو بزنید : Ctrl+Alt+Shift+K
هر چند توصیه میکنم کلید ترکیبی سفارشی تعریف نکنید ، کلیدهای پیش فرض به خوبی تعریف شدن و مهمتر از اون اینه که ، با کلیدهای پیش فرض کار کنید تا با هر فتوشاپی جلوی شما گذاشتن بتونید کار کنید و دم به دم کلیدهای ترکیبیش رو عوض نکنید (البته اگه اجازه این کار داشته باشید!) .
در برخی از پنجره های محاوره ای شبیه Layer Style و … اگه تنظیماتی اعمال کردید و خواستید ریست کنید دکمه Alt رو نگه دارید تا دکمه Cancel به Reset تبدیل بشه و با کلیک بر Reset تنظیمات به حالت اولیه برمیگرده .
مسیر مورد نظر رو انتخاب کنید (مسیری که با ابزاری مثل Pen رسم شده) و سپس ابزار براش رو انتخاب و بعد از تنظیم پارامترها و مقادیر براش ، کلید Enter رو بزنید ، میبینید که دقیقا در طول مسیر خطی با مشخصات تعیین شده رسم میشود .
روی مسیر مورد نظر کلیک کنید و کلیدهای Ctrl+Enter رو بزنید تا به حالت انتخاب در آید (مهم نیست که چه ابزاری انتخاب شده باشد) ، اگه قبلا ناحیه انتخابی وجود داشته باشد با زدن کلیدهای Ctrl+Shift+Enter مسیر به حالت انتخاب در آمده و به ناحیه انتخاب قبلی افزوده میشود .
وقتی پنجره Layer style باز است و مثلا یک افکت Drop Shadow اضافه کرده اید میتوانید با کلید چپ ماوس در حالی که ابزار Move انتخاب شده است ، روی سند محل سایه را تغییر دهید (با درگ کردن سایه) ، این حالت برای Inner Shadow هم صادق است و اگر کلید Alt رو پایین نگه دارید و درگ کنید مقادیر Graddiant Overlay و Pattern Overlay و Stain Effect نیز تغییر خواهند کرد .
بعد از انتخاب ابزار براش کلید Alt را نگه دارید و در همین زمان کلید راست ماوس را بزنید ، با درگ کردن به سمت راست و چپ اندازه قلم افزایش پیدا میکنه و با بالا و پایین درگ کردن Hardness و یا درصد نرمی و سختی قلم تغییر میکنه .
مهم نیست که چه ابزاری را انتخاب کرده اید ، هر وقت خواستید زوم کنید کلیدهای Ctrl+SapceBar رو فشار دهید و برای کوچک کردن هم Ctrl+Alt+SpaceBar و در محل مورد نظر کلیک کنید و یا به چپ و راست درگ کنید .
در حالی که ابزار براش (brush) رو انتخاب کرده اید کلیدهای Alt+Shift را نگه دارید و کلیک راست ماوس رو فشار دهید تا کادر انتخاب رنگ به صورت موقت ظاهر بشه .
روی هر ابزاری که هستید به محض فشردن کلید Ctrl ابزار Move به صورت موقت ظاهر میشه و میتونید شی مورد نظر رو جا به جا کنید .
اگه چند تا سند باز کردید که مثلا داخل هر کدوم یک عکس قرار داره و حالا میخواهید با زوم کردن هر سه تا سند زوم بشن ، ابتدا پنجره ها رو کنار هم قرار بدید طوری که همه رو ببینید ، حالا کلیدهای Ctrl+Shift+Space رو بزنید و روی یکی از سندها کلیک کنید تا همه با هم زوم بشن ، برای کوچک کردن هم کلید Ctrl+Shift+Alt+Space رو بزنید .
فرض کنید که چند خط متن نوشته اید و متوجه شدید که باید همه این چند خط رو با حروف بزرگ مینوشتید چی کار میکنید؟ به جای تایپ دوباره متن ، متن مورد نظر رو انتخاب کنید و کلیدهای Ctrl+Shift+K رو فشار بدید ، با این کار میتونید بین بزرگ و کوچک بودن حروف سوئیچ کنید ، البته برای استفاده از این امکان حتما باید بدون فعال بودن کلید Caps Lock متن رو بنویسید .
متن مورد نظر رو انتخاب کنید و سپس با کلیدهای Alt و کلیدهای جهت دار راست و چپ مقدار Tracking یا فاصله حروف رو افزایش و یا کاهش بدید ، اگر یک کلمه و یا خط و یا کل یک پاراگراف را انتخاب کنید مقدار Tracking تغییر میکنه ولی اگه دو تا کاراکتر پشت سر هم رو انتخاب کنید مقدار Kerning تغییر خواهد کرد .
خطوط مورد نظر رو انتخاب کنید و سپس Alt + کلیدهای جهت دار بالا و پایین رو بزنید تا فاصله بین خطوط افزایش و یا کاهش پیدا کنه .
در یک متن ، کاراکترهای مورد نظر رو انتخاب کنید و سپس با کلیدهای Alt+Shift و کلیدهای جهت دار بالا و پایین ، خط مبنا رو تغییر بدید که با این کار متن به بالا و یا پایین منتقل میشه .
برای جا به جا شدن جای رنگهای پس زمینه و پیش زمینه کلید X رو بزنید .
اگه فتوشاپ خیلی به هم ریخته است و تنظیماتش مثل روز اول نیست و شما خیلی سریع و بدون دردسر میخواهید فتوشاپ رو مثل روز اولش بکنید ، فتوشاپ رو ببندید و یکبار دیگه اینطوری اجرا کنید : قبل از باز کردن فتوشاپ کلیدهای Ctrl+Alt+Shift رو بگیرید و نگه دارید ، حالا روی آیکون فتوشاپ دوبار کلیک کنید یک پیغام مبنی بر حذف فایل تنظیمات فتوشاپ ظاهر میشه ، Yes رو بزنید و کلیدها رو رها کنید ، حالا فتوشاپ شد مثل روز اول!
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر